Kaat Eijbers

Kaat Eijbers is in 1997 met Studio Kei van start gegaan. Na omzwervingen in de mode (Rotterdamsche Snijschool) heeft zij haar kennis en ervaring in de decorbouw bij Brandwacht en Meijer in Utrecht opgedaan, waar zij vele decoratieprojecten heeft uitgevoerd voor televisie en film. Zij was als hoofddecorateur op de Afdeling Decoratie verantwoordelijk voor zowel de aansturing van decorateurs als de coördinatie van decorprojecten.
Zij is gespecialiseerd in meerdere disciplines zoals decoratie, restauratie, kleur- en interieuradvies. Doordat deze specialismen elkaar overlappen heeft zij een brede kennis in haar vakgebieden kunnen ontwikkelen. Liefde voor het vak is ontstaan door het beoefenen van ambachtelijke oude schilderstechnieken die steeds meer dreigen te verdwijnen.
Met haar ruime ervaring in verschillende oude technieken, haar nauwkeurige manier van werken en bijzonder gevoel voor kleur, heeft zij meegewerkt aan grote restauratieprojecten zoals het Tuschinski Theater, de Beurs van Berlage, Paleis Noordeinde, het Rijksmuseum en Kasteel Keukenhof, waar zij muur- en plafondschilderingen, ornamenten en motieven restaureerde.

De 2 jarige samenwerking met Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) in het Rijksmuseum, waar zij studenten voorbereidde en begeleidde op de werkvloer, heeft ervoor gezorgd dat haar expertise in restauratie zich heeft kunnen verdiepen naar een kwalitatief hoog niveau.

Zij vindt het belangrijk dat ons historisch erfgoed behouden blijft en wil onze verantwoordelijkheid daarvoor stimuleren, door middel van onder andere het geven van workshops in oude schilderstechnieken. Ook is Kaat Eijbers als docent interieurvormgeving, docent stand- en decorbouw en docent restauratie- en decoratieschilderen verbonden geweest aan de vakopleidingen Nimeto te Utrecht en het Sint Lucas te Boxtel.